luni, 25 octombrie 2010

REGULAMENTUL GRUPEI MIJLOCII "A"


Grădiniţa “Lizuca” Bacău

REGULAMENT
Grupa mare “A”

1. În învăţământul preşcolar se respectă structura anului şcolar stabilit pentru învăţământul preuniversitar.
2. Grupele cu program prelungit (8 ore) asigură educaţia şi pregătirea corespunzătoare a copiilor pentru şcoală şi viaţa socială.
Programul zilnic al copiilor se desfăşoară pe baza unei planificări care vizează proiectarea tuturor activităţilor în care sunt implicaţi copiii pe parcursul întregului an şcolar.
Activitatea instructiv-educativă în grădiniţa de copii se desfăşoară pe baza unui orar stabilit de educatoare. Acesta respectă prevederile planului de învăţământ pentru grupa respectivă şi poate fi flexibil.
3. Datele personale extrase din actele cuprinse în dosarul de înscriere se consemnează în Registrul de evidenţă al înscrierii copiilor.
4. Copiii pleacă de la grădiniţă doar însoţiţi de un adult sau un frate (soră) mai mare.
5. În cazul absenţei de la grădiniţă mai mult de două zile părintele are obligaţia de a anunţa educatoarea. Daca timp de 14 zile nu se anunta motivul absentelor copilului, educatoarele au dreptul si obligatia ( conform regulamentului de ordine interioara a gradinitei “Lizuca” Bacau) sa-l scoata din evidenta grupei
6. Părinţii care sunt anunţaţi de către personalul grădiniţei (educator, medic,etc) de apariţia în timpul programului a unor simptome ale unei posibile afecţiuni virale sunt obligaţi să retragă la solicitare, copilul din colectivitate, în cel mai scurt timp posibil.
Părinţii au obligaţia de a informa educatoarea de problemele de sănătate ale copilului, pentru prevenirea oricărui incident.
7. Copilul nu rămâne nesupravegheat de personalul grădiniţei pe hol sau în curtea de joacă.
8. Este de preferat copiii să nu vină cu jucării de acasă, excepţie fiind acele situaţii în care educatoarea solicită aceasta pentru o anumită activitate.
Copiii nu au voie să deterioreze materialele didactice şi bunurile grădiniţei.
Dacă părintele sesizează la copil un obiect (jucărie) care nu îi aparţine, solicităm returnarea obiectului la grădiniţă.
9. Este interzisă aducerea telefoanelor mobile, sau a altor obiecte de valoare la grădiniţă.
10. Este de dorit participarea tuturor părinţilor la activităţile destinate acestora (şedinţe, lectorate, serbări, întâlniri cu persoane specializate în actul educaţional).
11. Grădiniţa funcţionează financiar pe baza contributiei zilnice pentru hrana, deci este obligatorie respectarea termenului stabilit plăţii sumelor datorate grădiiţei.
12. Parintii nu au voie sa intre in sala de grupa, decat invitati de educatoare, la anumite evenimente (serbarea zilei de nastere ale copilului, lectii demonstrative, sedinte etc.).
13. Educatoare foloseşte modalitaţi diverse de evaluare a progreselor copiilor şi acordă atenţie implicării copiilor în procesul evaluării.
Înstrumentele de evaluare se stabilesc în funcţie de vârstă şi de particularităţile psihopedagogice ale copiilor. Acestea pot fi: lucrări scrise, activităţi practice, proiecte, portofolii, interviuri. Totodata , educatoarele se oblige in fata parintilor sa asigure cu rigurozitate siguranta copiilor pe parcursul programului si respectarea parcurgerii programei scolare si a curriculumului prescolar. Educatoarele asigura formarea si dezvoltarea deprinderilor de baza ale copiilor, inca din prima zi de gradinita si pana la varsta scolarizarii.
          De asemenea, educatoarele pot realize excursii, serbari si alte evenimente in care coopteazasi parintii. Ele vor milita pentru o colaborare excelenta cu tot colectivul de parinti.


Educ. Liliana Rauta
Instit. Matei Roxana

toamna...mult prea frumoasa!